Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 15 по 22 квітня 2021 року

         З 15 по 22 квітня 2021 року Державною екологічною інспекцією Карпатського округу перевірено перевірено 15 об’єктів державного нагляду (контролю), проведено 52  ресурсні перевірки. За результатами заходів державного контролю складено 72 протоколи про адміністративні правопорушення, 72 особи притягнуто до адміністративної відповідальності. Матеріали 4 перевірок передано до правоохоронних органів. Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 15,827 тис. гривень, до державного бюджету стягнуто 14,773 тис. гривень. Нараховано завданих довкіллю збитків на загальну суму 4314,407 тис.грн.  Пред’явлено 4 претензії на загальну суму 1090,931 тис.грн., стягнуто 3 претензії на загальну суму 10,662тис.грн. Зокрема:

                   На території Острицької сільської ради Чернівецького району Чернівецької області  в адміністративних межах Горбівського Старостинського округу № 2 виявлено місця вибірки піщано-гравійної сировини за межами земель водного фонду, порушення вчинено невстановленими особами. Загальний об’єм самовільно видобутої ГПС становить 2979,8 м3. Нараховано завданих довкіллю збитків на суму 3 003 638 грн. Матеріали направлено до Головного управління національної поліції в Чернівецькій області.

– За результатами позапланової перевірки на території ДП «Герцаївське держспецлісництво АПК», проведеної спільно з працівниками Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ, встановлено факт незаконної порубки 87  сироростучих та сухостійних дерев породи дуб, ясен, клен, граб, липа, яка здійснена працівниками ДП «Герцаївське держспецлісництво АПК» протягом 2020 року. Крім цього, в ході перевірки на території ДП «Герцаївське держспецлісництво АПК»  виявлено незаконну порубку 5 дерев породи дуб та граб, яка скоєна невідомими особами в період 2019-2021 років. Інспекцією нараховано шкоду за незаконну порубку лісу на загальну суму 871 417 грн. Підготовлено та виставлено претензію ДП «Герцаївське держспецлісництво АПК» на добровільне відшкодування заподіяної шкоди. Оскільки виявлені порушення містять ознаки кримінального правопорушення, матеріали перевірки передано в Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці