У провадженні Державної екологічної інспекції Карпатського округу знаходиться 6 судових рішень проти Національного природного парку «Вижницький»

За результатами заходів державного нагляду (контролю) Державної екологічної інспекції Карпатського округу протягом минулих років до Національного природного парку «Вижницький» було пред’явлено 9 претензій на відшкодування завданих збитків навколишньому природному середовищу на загальну суму 4,1 млн. грн., що стосуються незаконних рубок лісових ресурсів в межах об’єкту природно-заповідного фонду Чернівецької області.

Загалом, за підрахунками інспекторів, на території парку незаконно зрубано 565 дерев різних порід.

За 3-ма матеріалами шкода стягнута. Однак за відсутності добровільної сплати по 6-и матеріалам, Державною екологічною інспекцією Карпатського округу спільно з Чернівецькою обласною прокуратурою та Чернівецькою спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері Західного регіону заявлено позови до суду для примусового стягнення збитків, нанесених довкіллю області.

Так, судами різних інстанцій винесено рішення на користь позивачів, а НПП «Вижницький» на цей час зобовязано сплатити 3 906,805 тис. грн. Відповідно Державна екологічна інспекція Карпатського округу звернулась до Управління державної казначейської служби у Вижницькому районі Чернівецької області для проведення безспірного списання суми завданих збитків.

Крім того, за результатами планового заходу контролю, проведеного у грудні 2021 року, національному парку виставлено претензію про відшкодування збитків на суму 37839,52 грн., заподіяних внаслідок викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами без відповідного дозволу.

Незважаючи на те, що в період воєнного стану проведення заходів державного нагляду (контролю) заборонено, Державна екологічна інспекція Карпатського округу продовжує стояти на сторожі наповнення бюджетів усіх рівнів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці