На Прикарпатті та Буковині розпочато таксацію диких тварин

Державна екологічна інспекція Карпатського округу здійснює контроль за проведенням щорічних обов’язкових обліків диких тварин на територіях мисливських угідь Івано-Франківської та Чернівецької областей областей.

Такі заходи здійснюються з метою забезпечення раціонального та невиснажливого використання державного мисливського фонду, встановлення об’єктивних лімітів добування (відстрілу, відлову) мисливської фауни на наступний сезон полювання.

Під час обліку визначається чисельність тварин та місця їх перебування на території господарств, особлива увага приділяється відповідності фактичної чисельності мисливських тварин до оптимальної чисельності, визначеної матеріалами  мисливського впорядкування.  Таксацію диких тварин проводять в основному шляхом шумового погону і маршрутним методом, а також наглядом в місцях підгодівлі.

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Карпатського округу  здійснюють контроль за дотриманням вимог природоохоронного законодавства та епізоотичною ситуацією під час проведення обліків фауни. У випадку виявлення порушень, винні особи будуть притягнуті до адміністративної відповідальності згідно чинного законодавства. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці