Увага! У лісах – сезон тиші!

 

Навесні природа пробуджуються від зимової сплячки: з’являються перші квіти, земля змінює білий килим на барвистий,  дерева вкриваються бруньками, зеленіють і розквітають.  Оновлюється не тільки флора – дика фауна також перебуває в стані репродуктивного процесу та  потребує спокою.

Щорічно з  1 квітня до 15 червня в Україні оголошується «сезоном тиші» – в період масового розмноження диких тварин забороняється проведення робіт та заходів у природному середовищі, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою. Однак у зв’язку із запровадженням воєнного стану, з 2022 року природоохоронна акція не проводиться.

Разом з чим чимало тварин проживають на територіях, де немає бойових дій, і природа має можливість для відтворення. Звертаємось до громадян дотримуватися стану спокою при виїзді на природу, не включати голосно музику, не здіймати галас, не розпалювати вогнищ в недозволених місцях. В цей період особливу увагу слід звернути на збереження тиші в об’єктах природно-заповідного фонду, відтворюючих ділянках мисливських угідь, парках, лісосмугах, у місцях відтворення та проживання популяції тварин і птахів.

Дотримання сезону тиші – важлива умова збереження та відновлення популяцій тваринного світу!  

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці