Підведено проміжні підсумки проведення операції Нерест-2023

З настанням нерестового періоду Державна екологічна інспекція Карпатського округу спрямовує значні зусилля на припинення та недопущення випадків браконьєрства на водоймах, яке призводить до суттєвого зменшення чисельності багатьох видів іхтіофауни.

Інспекцією підведено перші підсумки операції Нерест-2023. Так, впродовж квітня за порушення правил рибальства до адміністративної відповідальності за ч.3 ст.85 та ст.87 КУпАП притягнуто 21 особу на загальну суму штрафних санкцій 2 493 грн., які сплачено в повному обсязі. Крім того, на водних об’єктах Чернівецької та Івано-Франківської областей вилучено безгосподарських заборонених знарядь лову (ставні капронові сітки) загальною протяжністю 1260м. Складено відповідні акти про вилучення, всі живі водні біоресурси випущені в природне середовище існування.

Інспекція черговий раз нагадує, що з 01 квітня 2023 року встановлено заборону на любительський та спортивний вилов водних біоресурсів у весняно-літній період під час їхнього відтворення (нересту) у водних об’ктах. Також в нерестовий період забороняється проведення у рибогосподарських водних об’єктах та в їх прибережних захисних смугах днопоглиблювальних, вибухових, бурових, сейсмологічних робіт, видобуток гравію та піщано-гравійної суміші та інших робіт, що можуть негативно впливати на проходження нересту водних біоресурсів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці