22 травня - Міжнародний день біологічного різноманіття

🐾Сьогодні – Міжнародний день біологічного різноманіття

⏺Мета цієї дати в екологічному календарі – закликати людей до збереження флори й фауни. Кожен живий організм є частиною екосистеми. Будь-яка зміна в життєдіяльності виду призводить до порушень екосистеми та харчових ланцюгів інших видів, зокрема й людини. Одна частинка ланцюга випадає – деградує вся система.

⏺Україна – середовище життя близько 74,000 видів флори та фауни. Російські окупанти намагаються знищити Україну і цим ставлять під загрозу більш як третину біорізноманіття Європи. Саме на лоні природи здебільшого відбуваються бойові дії. Як наслідок, з початку війни під загрозою знищення знаходяться 16 водно-болотних угідь міжнародного значення площею близько 600 тисяч гектарів, 900 об'єктів природно-заповідного фонду, 160 територій Смарагдової мережі, численні лісові та степові пожежі тощо.

⏺Біорізноманіття – це фундамент фізичного та духовного здоров'я будь-якої нації. Руйнуючи наше довкілля, вороги свідомо знищують фундамент нашої держави.

⏺Тема Міжнародного дня біологічного різноманіття у 2023 році – «Від угоди до дії: відновимо біорізноманіття». Гасло просуває ідею, що тепер на глобальному рівні людина повинна реалізувати всі заходи, передбачені Угодою ООН про біорізноманіття, до 2030 року. Тільки так ми можемо отримати захищене та стійке біологічне різноманіття. Це основний меседж Конвенції про біологічне різноманіття – ключового міжнародного інструменту сталого розвитку біорізноманіття.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці