Проведено акцію по захисту річок та біоресурсів

🐠Державна екологічна інспекція Карпатського округу долучилась до всеукраїнської акції по захисту річок та біоресурсів у період з 02.06.2023 по 05.06.2023. Зокрема, проведено заходи, спрямовані на запобігання та виявлення адміністративних правопорушень на водоймах Івано-Франківської та Чернівецької областей з метою виявлення та усунення причин та умов, які сприяють їх вчиненню.

⚖️Впродовж зазначеного періоду державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Карпатського округу притягнуто до адміністративної відповідальності 10 осіб за порушення правил рибальства під час нересту водних біоресурсів. Також виявлено та вилучено 10 заборонених знаряддя лову (сітки ставні) загальною протяжністю 420 метрів, складено відповідні акти про вилучення знарядь незаконного добування природних ресурсів. Водні живі біоресурси загальною вагою 6 кг випущені в природне середовище існування, чим вдалося запобігти збиткам природному середовищу.

❗️Звертаємо увагу громадян, що гірські та передгірські ділянки річок Прикарпаття і Буковини є місцем існування, відтворення та міграції до місць нересту лососевих та інших видів риб, в тому числі рідкісних та зникаючих, занесених до Червоної Книги України. Зміна природних властивостей даних водних об’єктів, знищення природніх біотопів, створення небезпеки для довкілля внаслідок порушення правил охорони вод, є кваліфікуючими ознаками суспільно небезпечного діяння, за яке законодавством передбачена відповідальність.

✅Закликаємо громадян бути відповідальними, дбати про довкілля та дотримуватись природоохоронного законодавства!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці