На Буковині виявлено факти вибірки гравійно-піщаної суміші

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Державної екологічної інспекції Карпатського округу взяли участь в робочій групі, яка створена Вижницькою РВА з питань незаконного видобутку гравійно-піщаної суміші з річки Черемош на території Вижницького району Чернівецької області. До складу групи увійшли представники Вижницької РВА, ПОГ Вижницького районного відділу поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Чернівецькій області, РВ УСБУ в Чернівецькій області, Басейнового управління водних ресурсів річок Прут та Сірет.

Робочою групою, в  ході обстеження, було виявлено, що  в селі Іспас на дамбі №17 перегороджено гравійно-піщаною сумішшю проїзд по дамбі з двох сторін, біля каналу ГЕС та біля дробильно-сортувальної станції. Крім того, в результаті проїзду техніки частково пошкоджено дамбу, виявлено місця вибірки ГПС, зафіксовано велику кількість твердих побутових відходів в каналі ГЕС та ряд інших порушень.

В селі Баналів на дамбі №15 виявлено острів із наносів алювію, на якому наявні ознаки вибірки гравійно-піщаної суміші. Місця вибірки ГПС виявлено в селі Слобода-Банилів на дамбі №9. Аналогічні порушення виявлено в м.Вашківці на дамбі №7 та на дамбі №9.

За результатами роботи Робочої групи складено по кожному факту Акти обстеження, які підписані усіма учасниками групи. Контроль щодо вжиття заходів  зафіксованих у актах  знаходиться на  контролі Вижницької РВА. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці