Екологічною інспекцією виявлено 570 порушників  та стягнуто до бюджету понад 5 млн. грн.

 

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Карпатського округу впродовж І півріччя 2023 року за виявлені порушення складено 570 протоколів, з яких 7 протоколів передано до судових органів. Притягнуто до адміністративної відповідальності 566 осіб, в тому числі 3 – за рішенням суду. Сума накладених штрафів складає 102 153 грн., сума стягнутих штрафів – 99 943 грн.  

Впродовж 6 місяців 2023 року за порушення вимог природоохоронного законодавства нараховано завданих довкіллю збитків на загальну суму 1 044 287  грн. За позовами та претензіями, пред’явленими Інспекцією, сплачено до бюджету 5 328 631 грн. завданої довкіллю шкоди.

Варто зазначити, що кошти, сплачені за екологічні штрафи та шкоду, надходять в державний та місцеві фонди охорони навколишнього природного середовища, звідки спрямовуються на виконання природоохоронних заходів.

За результатами проведених заходів із запобігання та виявлення адміністративних правопорушень у сфері охорони навколишнього природного середовища на території Івано-Франківської області, до правоохоронних органів передано 3 матеріали трьох заходів, за якими відкрито 2 кримінальні провадження.

Працівники Державної екологічної інспекції Карпатського округу 33 рази залучались як спеціалісти різними правоохоронними органами в рамках кримінальних проваджень.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці