Екологічна інспекція встановила забруднення земель в селі Зелений Гай Чернівецької області

Працівники Державної екологічної інспекції Карпатського округу взяли участь у роботі робочої групи з метою фіксації забруднення земель шкідливими речовинами та відходами в адміністративних межах села Зелений  Гай Чернівецького району Чернівецької області.

У складі комісії працювали державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Карпатського округу, представники прокуратури, Новоселицької міської ради та Держпродспоживслужби. Обстеження проводилось за участі громадянина, звернення якого стало підставою для утворення комісії.

Під час комісійного обстеження виявлено несанкціоноване  розміщення відходів від життєдіяльності тварин на території села Зелений  Гай. Працівниками відділу інструментально-лабораторного контролю відібрано проби ґрунтів та проведено лабораторні дослідження, за результатами яких виявлено перевищення гранично допустимих концентрацій (ГДК) за наступними показниками: амоній обмінний, нітрати, фосфор у перерахунку на P2O5 та хлориди.

Для подальшого реагування Протокол вимірювань показників складу та властивостей ґрунтів передано до правоохоронних органів та Виконавчого комітету Новоселицької міської ради Чернівецького району Чернівецької області.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці