Відбулось зарибнення фореллю річок Івано-Франківщини

        
Впродовж 17-18 серпня 2023 року державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Карпатського округу здійснював контроль за проведенням робіт із вселення водних біоресурсів у річку Бистриця Надвірнянська та річку Прут на території Надвірнянської ОТГ Івано-Франківської області.
Зарибнення здійснювали працівники ДУ «Рибоводний форелевий завод «Лопушно» під наглядом комісії з контролю за проведенням робіт із вселення водних біоресурсів, до якої увійшли представники Державної екологічної інспекції Карпатського округу, Івано-Франківського рибоохоронного патруля та органів місцевого самоврядування. 

Всього за 2 дні у водойми випущено майже 62 тисячі мальків форелі.  Зарибок у річку випускали в кількох місцях, що забезпечує кращі умови для виживання молоді риб, забезпечення їх кормом, збереження від хижаків, зумовлює поширення форелі на ділянки значної протяжності вздовж русла річки.

Вирощування зарибку здійснено Рибоводним форелевим заводом «Лопушно» за державні кошти. Зарибнення відбувалося відповідно до Науково-біологічного обґрунтування проведення заходів зі штучного відтворення аборигенних представників іхтіофауни в річкових басейнах Дунаю та Дністра (на період 2022-2024рр.)

Державна екологічна інспекція Карпатського округу нагадує рибалкам дотримуватись правил рибальства! На Прикарпатті та Буковині заборонено ловити форель на період нересту – з 1 вересня до 31 грудня. Розмір компенсації шкоди внаслідок незаконного вилову форелі становить 7225 грн за один екземпляр (незалежно від розміру та ваги риби).

 Нагадуємо, що з 2022 року набули чинності нові Правила любительського і спортивного рибальства:

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1412-22#Text

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці