Виявлено незаконне добування суглинку в значних обсягах

          

Державною екологічною інспекцією Карпатського округу постійно здійснюються  заходи з попередження та виявлення фактів порушення вимог природоохоронного законодавства в межах адміністративних територій Івано-Франківської та Чернівецької областей.

Під час одного з таких заходів державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Карпатського округу встановлено самовільне видобування суглинку в значних обсягах  біля с. Стара Жадова Стороженецької громади Чернівецького району Чернівецької області.  Спеціальні дозвіл на користування надрами за вказаними координатами анульовані.

На місці незаконного видобутку виявлено екскаватор без державних номерних знаків, яким здійснювався незаконний видобуток, та вантажний автомобіль марки MAN, на який здійснювалось навантаження корисних копалин.

На підставі вищевикладених фактів вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 240  Кримінального кодексу України. З метою фіксування слідів та знарядь злочину інспектори викликали на місце події працівників ГУ Нацполіції у Чернівецькій області.

      Державна екологічна інспекція Карпатського округу звернулась до  працівників ГУ Нацполіції у Чернівецькій області з клопотанням щодо внесення відомостей про злочин до ЄРДР та проведення розслідування виявлених фактів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці