Знову виявлено незаконне добування піску в значних обсягах

 

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Карпатського округу під час здійснення заходів з попередження та виявлення фактів порушення вимог природоохоронного законодавства, встановили самовільне видобування піску в значних обсягах  біля с. Чорнівка Чернівецької громади Чернівецького району Чернівецької області. Спеціальний дозвіл на користування надрами за вказаними координатами анульовано 02.08.2022 року.

На місці незаконного видобутку виявлено екскаватор без державних номерних знаків, яким ймовірно здійснювався незаконний видобуток, і транспортні засоби, на які здійснювалось навантаження корисних копалин.

На місце викликали оперативну групу ГУ Нацполіції у Чернівецькій області, яка зафіксувала сліди та знаряддя злочину.  

          На підставі вищевикладених фактів вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 240  Кримінального кодексу України. Державна екологічна інспекція Карпатського округу звернулась до  ГУ Нацполіції у Чернівецькій області з клопотанням щодо внесення відомостей про злочин до ЄРДР та проведення розслідування виявлених фактів.

Варто зазначити, що це вже третій випадок незаконного добування надр в значних обсягах, виявлений впродовж тижня Державною екологічною інспекцією Карпатського округу на території Чернівецької області.  

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці