Виловлювання форелі заборонено!

   

На території Івано-Франківської та Чернівецької областей з 01 вересня по 31 грудня триває кампанія з охорони та відтворення нерестуючої форелі.

Державна екологічна інспекція Карпатського округу посилює заходи, спрямовані на запобігання та виявлення адміністративних правопорушень, контроль за належним станом середовища існування, шляхів міграції та місць природного відтворення форелі.

Передусім заходи будуть спрямовані на недопущення та припинення випадків браконьєрства, запобігання та виявлення адміністративних правопорушень, виявлення й усунення причин та умов, які сприяють їх вчиненню.

У разі виявлення несанкціонованих скидів забруднюючих речовин зі зворотними водами у водний об’єкт, візуального забруднення водного об’єкту, скиду стічних вод на рельєф місцевості тощо буде здійснено відбір проб для проведення інструментально-лабораторного контролю вод і ґрунтів.

У випадках виявлення порушень вимог природоохоронного законодавства Державна екологічна інспекція Карпатського округу вживатиме вичерпних заходів щодо встановлення порушників  та притягнення їх до відповідальності.

Порушники будуть притягуватися до адміністративної відповідальності,  розмір штрафу – до п'ятдесяти  неоподатковуваних   мінімумів   доходів  громадян з  конфіскацією знарядь  і  засобів  вчинення  правопорушення.  Також природоохоронним законодавством передбачено нарахування завданої довкіллю шкоди, розмір компенсації шкоди внаслідок незаконного вилову форелі становить 7225 грн за один екземпляр (незалежно від розміру та ваги рибини)!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці