Екологічна інспекція провела зустріч з громадськістю

В Державній екологічній інспекції Карпатського округу відбулась зустріч з громадськістю, небайдужою до екологічних проблем Прикарпаття.

В. о. начальника Інспекції Сергій Гаєвський розповів присутнім про актуальні питання та особливості роботи під час воєнного стану. Начальник Управління державного екологічного нагляду (контролю) в Івано-Франківській області Віталій Васильєв поділився досвідом щодо аспектів інспекційної діяльності.

Ініціативна молодь висловила побажання  стати громадськими інспекторами з охорони довкілля. Представники Інспекції проінформували  про вимоги до кандидатів та особливості діяльності громадських інспекторів з охорони довкілля Карпатського округу.

На зустрічі був присутній народний депутат України Василь Вірастюк, який наголосив на актуальних екологічних проблемах Карпатського регіону  та важливості їх вирішення.

Захід відбувся в рамках впровадження експериментального проекту щодо роботи громадських інспекторів у відібраних регіонах України (Кривий Ріг Дніпропетровської обл., Полтавська область, Харківська область, Івано-Франківська область). Реалізація проекту здійснюється Національним координатором IMPEL Network в Україні. На зустрічі  був присутній Андрій Мороз – національний координатор IMPEL , який розповів про значення громадськості в імплементації екологічного права. 


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці