Проведено контроль за таксацією тварин в мисливських угіддях Філії «Вигодське лісове господарство» ДП «Ліси України»

Державними інспекторами спільно з працівниками єгерської служби, відповідно до Закону України «Про мисливське господарство та полювання» та графіку проведення обліку мисливської фауни, в мисливських угіддях Філії «Вигодське лісове господарство» ДП «Ліси України» на загальній площі 33,438 тис. га проведено облік мисливських тварин.

Враховуючи правовий режим воєнного стану, підрахунок проводили шляхом маршрутного обліку тварин за слідами, методом обліку за допомогою фото-відеопасток, у   місцях підгодівлі та скупчень дичини з використанням анкетно-опитового методу.

В результаті опрацювання облікових даних та іншої наявної інформації, очікувана чисельність основних видів мисливських тварин в угіддях Філії «Вигодське лісове господарство» ДП «Ліси України» у 2024 році буде складати: олень благородний -145 особин; козуля - 190 особин, кабан-91 особина, заєць - 240 особин, лисиця - 55 особин.

Такі дані допомагають забезпечити об’єктивний контроль за використанням та відтворенням мисливських тварин у мисливських угіддях. На основі результатів обліку готуються ліміти відстрілу, відлову диких парнокопитних та хутрових звірів у наступному мисливському сезоні.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці