На Буковині виявлено незаконну вирубку 83 дерев різних порід

Працівниками Державної екологічної інспекції Карпатського округу  в ході проведення заходів із запобігання та виявлення адміністративних правопорушень у сфері охорони навколишнього природного середовища на території Чернівецького  району Чернівецької області в смузі автомобільної дороги Глибока - Сторожинець (55 км) виявлено незаконну порубку 83 дерев породи липа та ясен.

З метою фіксації правопорушення, на місце події  працівниками Інспекції викликано правоохоронні органи. У відповідності до постанови КМУ від 23.07.2008 року №665 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної лісу» Державною екологічною інспекцією Карпатського округу підраховано шкоду заподіяну внаслідок незаконної порубки дерев становить 1096457,22 грн.  

На підставі вищевикладених фактів вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 246 Кримінального кодексу України. Державна екологічна інспекція Карпатського округу звернулась до ГУНП в Чернівецькій області з клопотанням щодо внесення відомостей про злочин до ЄРДР та проведення розслідування виявлених фактів.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці