В ході розгляду звернення встановлено факт незаконної порубки 25 дерев

В ході розгляду електронного  звернення, яке надійшло на вебрусурс «ЕкоЗагроза», державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Державної екологічної інспекції Карпатського округу, підтвердили  факт   незаконної порубки 25 сироростучих та сухостійних дерев породи ялина, дуб, осика, черешня, груша, яблуня на землях запасу Чудейської сільської ради за межами населеного пункту с.Буденець Чернівецького району Чернівецької області. Під час проведення заходу встановлено, що звернень фізичних та юридичних осіб на видалення даних дерев до Чудейської сільської ради не надходило та  дозвільних документів не видавалось.

У відповідності до постанови Кабінету Міністрів України від 23.07.2008 року №665 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної лісу» Державною екологічною інспекцією Карпатського округу підраховано шкоду завдану державі та довкіллю н асуму 148897,02 грн.

Для подальшого реагування та встановлення винних осіб, матеріали проведеного обстеження надіслано до ГУНП в Чернівецькій області.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці