Інспекцією зафіксовано факт забруднення земель в селі Тереблече Чернівецької області

До Державної екологічної інспекції Карпатського округу надійшло звернення громадянина щодо засмічення та можливого забруднення земельних ділянок біля діючого сміттєзвалища на землях комунальної власності с. Тереблече Тереблеченської ТГ Чернівецького району Чернівецької області.

В ході розгляду звернення, державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища спільно з посадовими особами Тереблеченської територіальної громади округу, встановлено факт засмічення 4 земельних ділянок загальною площею 2244,6м.кв. та відібрано проби ґрунту на предмет забруднення землі на зазначених ділянках. За результатами проведених лабораторних досліджень виявлено забруднення земельних ділянок нітратами, амонієм обмінним та хлоридами.

З метою встановлення винних  осіб та притягнення до відповідальності з пред’явленням збитків, матеріали обстеження будуть направлені до  правоохоронних органів для проведення оперативно-розшукових заходів.

    Тереблечанській ТГ Інспекцією направлено листа з вимогою ліквідації вказаних засмічень земельних ділянок та їх забруднень.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці