Екологічна інспекція здійснює контроль за проведенням зарибнення

       Впродовж 10-11 серпня 2020 року державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Карпатського округу здійснювали контроль за проведенням заходів із зарибнення річок Черемош, Прут, Бистриця Солотвинська, Бистриця Надвірнянська і Рибниця.  Зазначені водні об’єкти Івано-Франківської та Чернівецької областей поповнились мальками форелі в загальній кількості 136 тисяч одиниць. Середня наважка біоресурсів становила 3,14 г/екз. 

      Зарибнення водотоків здійснювалось під контролем комісії за проведенням робіт із вселення водних біоресурсів, до якої увійшли представники Державної екологічної інспекції Карпатського округу, Чернівецького та Івано-Франківського рибоохоронного патруля. 

      Рибопосадковий матеріал вирощено та надано державним підприємством «Риболовний форелевий завод «Лопушно» – єдиним підприємством в Україні державної власності, яке вирощує лососеві види риб. 

      Державна екологічна інспекція Карпатського округу звертається до громадськості брати активну участь у збереженні рибних запасів регіону, особливо у місцях їх нересту та вселення.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці