Розпочинається сезон полювання на пушного звіра

 

На Івано-Франківщині у неділю, 22 листопада 2020 року, розпочинається сезон полювання на пушного звіра.

Державна екологічна інспекція Карпатського округу нагадує, що відповідно до Закону України «Про мисливське господарство та полювання»,  документами на право полювання є:

            – посвідчення мисливця;

            – щорічна контрольна картка обліку добутої  дичини  і  порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита;

            – дозвіл на добування мисливських тварин (відстрільна картка);

            – відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською  зброєю у разі її використання;

            – паспорт  на  собак  мисливських  порід, інших ловчих звірів і птахів  у  разі  їх використання під час полювання.

Зазначені документи мисливець зобов'язаний мати під час здійснення полювання, транспортування або перенесення  продукції полювання і пред'являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль у галузі мисливського господарства та полювання.

За відсутність відмітки у відстрільній чи контрольній картці про проведення полювання у зазначений день чи добуту дичину особисту відповідальність несе мисливець. Перед початком полювання всі мисливці повинні пройти інструктаж з техніки безпеки при поводженні зі зброєю та порядок проведення полювань. Порушники правил полювання та термінів полювання будуть притягуватися до адміністративної відповідальності за ст. 85 КУпАП: штраф на громадян від шести до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб– від тридцяти до дев’яносто неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

        Також повідомляємо, що полювання заборонено:

– на відтворюючих ділянках;

– на відстані ближче 200 м від будівель населеного пункту та окремо розташованих будівель, де можливе перебування людей,
– у темний період доби.

Окремо наголошуємо на важливості дотримання правил пожежної безпеки при здійсненні полювання.

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Карпатського округу спільно з правоохоронними органами та громадськістю проводитимуть рейдові перевірки на територіях мисливських угідь області з метою виявлення та припинення порушень правил полювання та пожежної безпеки.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці