Суд першої інстанції зобов’язав ДП «Чернівецький лісгосп» відшкодувати понад 3 мільйони гривень збитків за незаконну рубку дерев

 

На підставі матеріалів перевірки, проведеної державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Чернівецької області, Військовою прокуратурою Чернівецького гарнізону в інтересах екологічної інспекції заявлено позов до Господарського суду Чернівецької області про стягнення з підприємства заподіяної шкоди.

 Згідно акту перевірки, в межах об’єкту природно-заповідного фонду Регіональний ландшафтний парк «Чернівецький», що входить до відання лісгоспу, було виявлено незаконну рубку 712 дерев породи дуб, граб, бук, липа на площі 2,2 га.

Згідно розрахунку збитків, проведеного відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24.07.2013 №541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд», розмір матеріальної шкоди внаслідок незаконних рубок становить 3081745,00 грн.

В ході судового розгляду справи та, як наслідок, на підставі ухвал суду проведено ряд судових експертиз, які сплачено екологічною інспекцією.

11.09.2020 Господарський суд Чернівецької області згідно рішення у справі №926/4465/16 задовольнив позовні вимоги в повному обсязі. Зокрема, ДП «Чернівецьке лісове господарство» зобов’язано сплатити також судовий збір та відшкодувати інспекції вартість судових експертиз.

Розгляд справи продовжиться в суді апеляційної інстанції.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці