Суд прийняв рішення про заборону (зупинення) користування надрами ПрАТ «Івано-Франківсьторф»

Івано-Франківський окружний адміністративний суд прийняв рішення на користь Державної екологічної інспекції Карпатського округу про тимчасову заборону (зупинення) користування надрами ПрАТ «Івано-Франківськторф».

Державна екологічна інспекція Карпатського округу ще у червні 2019 року під час планової перевірки ПрАТ «Івано-Франківськторф» виявила порушення земельного законодавства та самовільне користування надрами. За результатами перевірки видано припис на усунення виявлених порушень, а також за самовільне користування надрами нараховано 1 249 066 грн. завданої довкіллю шкоди.

У серпні та листопаді 2019 року проведено 2 позапланові перевірки виконання припису, під час яких встановлено, що не виконано пункти припису стосовно проведення реєстрації речових прав на земельні ділянки та щодо видобування корисних копалин тільки за наявності спеціального дозволу.

Оскільки раніше вжиті заходи адміністративного впливу не призвели до усунення порушень вимог природоохоронного законодавства, Державна екологічна інспекція Карпатського округу звернулась до суду з позовною заявою про тимчасову заборону (зупинення) користування надрами. Суд вирішив застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) до ПрАТ «Івано-Франківськторф» шляхом тимчасової заборони (зупинення) користування надрами, до моменту усунення порушень.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці