З 1 квітня стартує операція Нерест 2021

Державна екологічна інспекція Карпатського округу повідомляє, що з 01.04.2021 року розпочинається щорічна природоохоронна операція «Нерест 2021», завданням якої є збереження та відтворення водних біоресурсів на водоймах Чернівецької та Івано-Франківської областей.

Відповідно до розпорядчих документів Державної екологічної інспекції України та обласних державних адміністрацій під час проведення операції  впроваджується заборона промислового та аматорського вилову риби у водних об’єктах Чернівецької та Івано-Франківської областей, забороняється під час нересту проведення у рибогосподарських водних об’єктах та в їх прибережних захисних смугах днопоглиблювальних, вибухових, бурових, сейсмологічних робіт, видобуток гравію та піщано-гравійної суміші та інших робіт, що можуть негативно впливати на проходження нересту водних біоресурсів.

Державна екологічна інспекція Карпатського округу попереджає, що за порушення правил рибальства порушники будуть притягуватися до адміністративної відповідальності відповідно до ч.3 та ч.4 ст.85, ст.91, ст.88-1 КУпАП. Крім того, природоохоронним законодавством передбачено нарахування шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування риби.

Звертаємося до громадян бути відповідальним та дотримуватися усіх вимог природоохоронного законодавства в період весняно-літньої заборони вилову водних біоресурсів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці