На території ДП «Герцаївське держспецлісництво АПК» незаконно вирубали дерев на понад 870 тисяч гривень

          Державною екологічною інспекцією Карпатського округу в квітні 2021 року здійснено позапланову перевірку за фактами незаконної вирубки дерев на території ДП «Герцаївське держспецлісництво АПК».

За результатами заходу державного нагляду (контролю) за  дотриманням вимог природоохоронного законодавства, проведеного спільно з працівниками Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ встановлено факт незаконної порубки 87  сироростучих та сухостійних дерев породи дуб, ясен, клен, граб, липа, яка здійснена працівниками ДП «Герцаївське держспецлісництво АПК» протягом 2020 року.

Крім цього, в ході перевірки на території ДП «Герцаївське держспецлісництво АПК»  виявлено незаконну порубку 5 дерев породи дуб та граб, яка скоєна невідомими особами в період 2019-2021 років.

У відповідності до постанови Кабінету Міністрів України від 23.07.2008 №665 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди заподіяної лісу» Інспекцією нараховано шкоду за незаконну порубку лісу на загальну суму 871,417тис.грн. Підготовлено та виставлено претензію ДП «Герцаївське держспецлісництво АПК» на добровільне відшкодування заподіяної шкоди.

        Оскільки виявлені порушення містять ознаки кримінального правопорушення, матеріали перевірки передано в Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці