В Івано-Франківській та Чернівецькій областях  стартував сезон полювання


В Івано-Франківській області у суботу, 07 серпня 2021 року, відкрився сезон полювання на пернату дичину. На території Чернівецької області сезон полювання стартує 14 серпня 2021 року.    

Державна екологічна інспекція Карпатського округу нагадує, що відповідно до Закону України «Про мисливське господарство та полювання»,  документами на право полювання є:

            – посвідчення мисливця;

            – щорічна контрольна картка обліку добутої  дичини  і  порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита;

            – дозвіл на добування мисливських тварин (відстрільна картка);

            – відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською  зброєю у разі її використання;

            – паспорт  на  собак  мисливських  порід, інших ловчих звірів і птахів  у  разі  їх використання під час полювання.

Зазначені документи мисливець зобов'язаний мати під час здійснення полювання, транспортування або перенесення  продукції полювання і пред'являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль у галузі мисливського господарства та полювання.

Особливо наголошуємо на важливості дотримання правил пожежної безпеки при здійсненні полювання.

З відкриттям сезону полювання державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Карпатського округу спільно з правоохоронними органами та громадськістю проводитимуть рейдові перевірки на територіях мисливських угідь області з метою виявлення та припинення порушень правил полювання та пожежної безпеки. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці