Екоінспекцією підраховано близько пів мільйона гривень збитків за незаконний вилов риби

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища проведено позапланову перевірку щодо  недопущення та виявлення фактів браконьєрства на території Дністровського водосховища  в межах населених пунктів с.Вороновиця, с.Коновка та с.Мошанець Дністровського району Чернівецької області.

В ході проведеної роботи вилучено 10 сіток загальною протяжністю 700 м  та 190 штук незаконно добутої риби, в тому числі занесеної до Червоної Книги України (судак- 42 шт.,  лящ - 80 шт., короп -1 шт., плітка – 56 шт., жерех – 2 шт., товстолоб -1 шт., вирезуб причорноморський - 8 шт.).

У відповідності до постанови Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2011 року № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів» та постанови Кабінету Міністрів України від 7 листопада 2012 р. № 1030 «Про розмір компенсації за незаконне добування, знищення або пошкодження видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної книги України, а також за знищення чи погіршення середовища їх перебування (зростання)» Державною екологічною інспекцією Карпатського округу розраховано розмір шкоди заподіяної навколишньому природному середовищу внаслідок незаконного вилову водних живих ресурсів, в тому числі занесених до Червоної Книги України на суму 460,800 тис. грн.

З метою проведення слідчо-оперативних дій, встановлення осіб, притягнення до відповідальності та відшкодування завданої шкоди вищевказані матеріали позапланового заходу державного нагляду (контролю) передано в правоохоронні органи.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці